« »Derde editie Startersavond

Gepubliceerd op 09-02-2015

 

Op 26 februari 2015 wordt voor de derde keer de Startersavond voor Ondernemers georganiseerd bij BCT in Helmond. In samenwerking met de gemeente Helmond, de Rabobank en businesscentrum BCT is deze informatieve avond bedoelt voor ondernemers die korter dan 5 jaar gestart zijn of mensen die van plan zijn om binnenkort als ondernemer te starten in de regio Peelland.

De avond wordt geopend door de heer Sander Kern, afdelingsmanager Economie en Cultuur van de gemeente, met een aftrap over het ondernemersklimaat in Helmond. Aansluitend geeft Rob Timmermans van NextMKBs een plenaire presentatie over zijn eigenzinnige visie op het Ondernemerschap.

Aansluitend worden zes workshops georganiseerd waarvan de deelnemers er twee naar keuze kunnen volgen. De onderwerpen van de workshops sluiten aan bij de behoefte van startende ondernemers zoals acquisitie, administratie, social media, personeel en financiering. De workshops worden verzorgd door ervaren ondernemers uit het betreffende vakgebied.

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt waar een tiental ondernemers informatie verstrekken over uiteenlopende onderwerpen waarmee startende ondernemers te maken hebben.

Na afloop van de workshops is er nog volop gelegenheid voor de deelnemers om te netwerken en kennis te maken met andere ondernemers.

Afgelopen edities van de Startersavond hebben aangetoond dat er veel behoefte is aan een dergelijke informatieavond voor ondernemers. Zeker na het wegvallen van de Kamer van Koophandel als fysiek loket voor vragen van ondernemers zijn dergelijke bijeenkomsten een uitstekende gelegenheid om kennis omtrent ondernemen op te doen.
Dat is ook de reden dat de Gemeente Helmond, de Rabobank en BCT dit initiatief een warm hart toe dragen.

De Startersavond 2015 voor ondernemers vindt plaats in Business centrum BCT aan de Kasteel-Traverse in Helmond. De ontvangst is vanaf 18.30 uur en de avond wordt rond 22.00 uur afgesloten.
Deelname is kosteloos. Men wordt echter wel verzocht om zich aan te melden. Dat kan heel eenvoudig online via www.bedrijvencentrumtravers.nl/startersavond

 

 
142350379774305e1391f85eefe100731aa980c5f8.jpg